Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο διαδοχικές εκδηλώσεις της Πιερικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Α.Ε., Ο.Τ.Α για την προώθηση και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε., Ο.Τ.Α διοργάνωσε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις για την προώθηση και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, υπό τον τίτλο «Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας».

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο Mediterranean Village Hotel & Spa, στην Παραλία Κατερίνης και περιλάμβαναν δύο σκέλη: ένα αφιερωμένο στο ευρύ κοινό και ένα ειδικά διαμορφωμένο για επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου της Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονικής Κουζίνας, όπως η πλούσια γαστρονομική παράδοση, η θρεπτική αξία των τοπικών προϊόντων και η δυναμική τους ως πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη γαστρονομία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Στην εκδήλωση που απευθυνόταν στο κοινό, χαιρετισμό και μια σύντομη παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Προβολή-Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER έκανε ο κ. Κώστας Ζαπουνίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Έργων και Προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής.

Ο Διευθυντής ΣΑΕΚ Κατερίνης, κ. Γιώργος Τζήκας ανέδειξε τη Μακεδονική Κουζίνα της Πιερίας με γεύσεις που είναι ριζωμένες στον τόπο και τον χρόνο. Ο ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας, σεφ κ. Θοδωρής Κουρατζόγλου – μέλος της Ένωσης Culinary Professionals of Greece – υπογράμμισε τη σημασία χρήσης φρέσκων, τοπικών προϊόντων για τη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας.

Στη δεύτερη εκδήλωση, που απευθυνόταν στους επαγγελματίες του κλάδου, ο Διαιτολόγος –Διατροφορόγος κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος αναφέρθηκε στη διατροφική αξία της Μακεδονικής Κουζίνας, ενώ ο κ. Δημήτριος Αηδόνης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, μίλησε για τη συμβολή των αλυσίδων εφοδιασμού στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.

Όπως αναφέρει σχετικά η πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου, η τοπική γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού. Συμπλήρωσε, πως οι επισκέπτες δεν αναζητούν πλέον μόνο αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές, αλλά και αυθεντικές γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα και για το λόγο αυτό η εστίαση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας και αποτελεί επίσης μοναδική ευκαιρία βιωματικής εμπειρίας του πολιτισμού και της παράδοσης της Πιερικής γης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη γευσιγνωσία ενός ειδικά επιμελημένου μενού, βασισμένου σε αυθεντικά τοπικά εδέσματα της Μακεδονικής Κουζίνας της Πιερίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους προσκεκλημένους.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://macedonian-cuisine.com/