Συνέντευξη Τύπου Leader 2014-2020

Συνέντευξη Τύπου της Πιερικής Αναπτυξιακής A.E. O.T.A. για το πρόγραμμα Leader 2014-2020.

Μετά τη θετική αξιολόγηση της πρότασης που συνέταξε και υπέβαλε η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. για το πρόγραμμα Leader 2014 – 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, με θέμα την παρουσίαση των βασικών αρχών του νέου προγράμματος, την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Πιερικής Αναπτυξιακής.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού και μέλος της Π.Α., Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτριος Ντούρος, καθώς επίσης και τα μέλη, Αθανάσιος Καλαϊτζής και Καλιακός Σοφοκλής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων την πρόταση που υπεβλήθη για το Leader 2014-2020, καθώς επίσης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της έναντι των προηγουμένων, τόσο σε επίπεδο περιοχής εφαρμογής, αφού καλύπτεται πλέον όλος ο νομός Πιερίας εκτός του εντός σχεδίου πόλεως Κατερίνης τμήμα, όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης, καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α.). Επίσης διευρύνεται το πλήθος των δράσεων, όπως επίσης και ο προϋπολογισμός τους, ο οποίος θα μπορεί να ανέρχεται έως 600.000 ευρώ, δίνοντας βασική προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Η στρατηγική του προγράμματος Leader 2014-2020 διαρθρώνεται γύρω από μία βασική θεματική κατεύθυνση, η οποία είναι  η υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας. Ειδικοί στόχοι είναι η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, η ενίσχυση παρεμβάσεων για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, καθώς επίσης και η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής  και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής, Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έγκριση της πρότασης για το νέο Leader αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Πιερικής Αναπτυξιακής και είναι βέβαιο πως το ενδιαφέρον των Πιεριέων επενδυτών θα είναι υψηλό, καθώς προσφέρονται πολλαπλές ευκαιρίες για ποιοτικές επενδύσεις με υψηλό ποσοστό χρηματοδότησης σε μία σημαντικά διευρυμένη περιοχή εφαρμογής. Από την πλευρά τους τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, πρόκειται να σταθούν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να υπάρχει υψηλό ποσοστό απορρόφησης πόρων του προγράμματος με βασικό στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν και τελικό αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης της Πιερικής Αναπτυξιακής και των στελεχών της εταιρείας, καθώς χωρίς συλλογική προσπάθεια δε θα μπορούσε η Πιερία να προχωρήσει σε μία τόσο επιτυχημένη πρόταση. Επόμενο βήμα πλέον αποτελεί η συνεχής ενημέρωση των Πιεριέων επενδυτών, ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις ευκαιρίες που προσφέρονται από το πρόγραμμα για ποιοτικές και κερδοφόρες επενδύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Πιερική Αναπτυξιακή (τηλ. επικοινωνίας: 2351027541).